close

Nabídka

Apple CarPlay a Android Auto: Funkce pro inteligentní řízení

Apple CarPlay a Android Auto: Funkce pro inteligentní řízení

V dnešní digitální éře se vývoj technologie přesouvá i do našich automobilů. Dva přední hráči na poli automobilových technologií, Apple CarPlay a Android Auto, přinášejí ovládání smartphonu přímo na palubní obrazovku vašeho vozidla. Co tedy můžete očekávat od těchto chytrých funkcí?

 

Apple CarPlay

 

Apple CarPlay je systém, který umožňuje bezpečné a pohodlné využívání iPhone v automobilu. Po připojení iPhonu k autorádiu přes USB kabel se na palubní obrazovce zobrazí uživatelsky přívětivé rozhraní, které odráží vzhled vašeho iPhonu.

Navigace

S CarPlay můžete snadno a bezpečně používat Apple Maps pro navigaci. Díky integraci s vaším iPhonem, systém CarPlay dokáže předpovědět vaši trasu na základě nedávných cest, kontaktů nebo kalendářových událostí.

Hlasové ovládání Siri

Siri, hlasový asistent společnosti Apple, je integrován do CarPlay. Můžete mu položit otázky, posílat a číst zprávy, volat nebo poslouchat hudbu - vše bez odtržení očí od silnice.

Hudba a Podcasty

Aplikace jako Apple Music, Spotify, Amazon Music a další jsou plně kompatibilní s CarPlay, takže si můžete užívat svou oblíbenou hudbu, podcasty nebo audioknihy přímo ve vašem voze.

 

Android Auto

 

Android Auto je obdobou CarPlay pro uživatele Androidu. Nabízí podobné funkce, ale s mírně odlišným uživatelským rozhraním a některými exkluzivními vlastnostmi.

Navigace

Android Auto nabízí podporu pro Google Maps a Waze, které poskytují podrobné informace o dopravní situaci, rychlostních omezeních a dalších údajích potřebných pro plynulou jízdu.

Google Asistent

Stejně jako Siri v CarPlay, i Android Auto disponuje vlastním hlasovým asistentem - Google Asistentem. Tento asistent vám umožňuje ovládat všechny funkce Android Auto pomocí hlasových příkazů.

Multimédia

S Android Auto můžete streamovat hudbu, podcasty a audioknihy z řady aplikací, včetně Google Play Music, Spotify, Audible a dalších.

Jak CarPlay, tak Android Auto výrazně zvyšují bezpečnost řízení tím, že umožňují ovládání smartphonu bez nutnosti odtrhávat oči od silnice. Oba systémy přinášejí do automobilu inteligenci a pohodlí našich chytrých telefonů, což nám umožňuje využívat naše oblíbené aplikace a funkce i během jízdy.

Share

0 komentář(ů)