close

Nabídka

Chytré helmy na kola

Chytré helmy na kola

Dnes je ochrana hlavy při jízdě na kole hodně probírané téma. Některá zranění, i když je cyklista opravdu zkušený, mohou být opravdu fatální. Bohužel naše legislativa hovoří jasně, pro dospělé není helma povinná, ale alespoň děti ji nosit musí. A co bezpečnost? V ideálním případě by přilbu měli nosit všichni cyklisti, a to v jejich vlastním zájmu. Dnes nemůžeme říci, že jde o kus plastu na hlavě, ze kterého se jen potí hlava. Tak jako v jiných oblastech, tak i do oblasti bezpečnostních helem na kola, se dostala chytrá elektronika. Jedná se o bluetooth helmy na kola, které nabídnou zajímavé funkce a jejich nošení je velice pohodlné!

Čtyři různé varianty, jen si vybrat

Představme si čtyři různé možnosti, se kterými lze vyrazit na kolo třeba už příští týden. Chytrá bluetooth helma Safe-Tec SK8 Black se jednoduše spáruje s chytrým mobilním telefonem a zprostředkuje díky vestavěným reproduktorům potěšení z hudby během jízdy, a to aniž byste přestali vnímat okolí. V praktičnosti pak jde tento model ještě dál díky mikrofonu v popruhu pod bradou, který umožní telefonovat s přáteli či rodinou, kdykoliv se vydáte na malý výlet. Helma je víc než univerzální, hodí se na inline bruslení, dnes velmi populární jízdu na koloběžkách nebo i samotnou cyklistiku, záleží už pouze na tom, co vás bude nejvíce bavit! V terénu pak přijde vhod i LED světelná signalizace, díky níž na sebe upozorníte i v mlze nebo dešti. Další z nabízených variant je helma Safe-Tec TYR Black, kterou můžete ovládat skrze dálkový ovladač umístěný na řídítkách, jednoduše i během jízdy – proč se vlastně zdržovat v kopcovitém terénu? Brzy poznáte, že bezdrátové ovládání je velmi praktické. Tato přilba se jednoduše nabije skrze USB-C konektor a vydrží na jedno nabití až pětadvacet hodin. Výhodou je i velmi lehká konstrukce, kterou si přizpůsobíte i pro každodenní nošení. Magnetický řemínek přináší svobodu, nic vás už nemusí omezovat, pohodlí je na prvním místě. S LED směrovými světly splníte základní předpoklady k bezpečné jízdě na silnici – tedy vidět a být viděn.

Zajímavé modely určené pro všechny generace

Třetím z modelů, který si představíme, bude Safe-Tec TYR 2, který zkombinuje poslech oblíbené hudby, možnost telefonování za jízdy díky popruhu umístěnému pod bradou a rovněž pohodlné dálkové ovládání v oblasti řídítek, které vás nevyvede z koncentrace. Praktické zaměření přilby je dané i LED světelnou signalizací, díky níž na sebe upozorníte i při zhoršené viditelnosti, nejen během letních měsíců. Čtvrtým a posledním modelem, o němž si dnes povíme, bude helma Safe-Tec TYR 3, která nabídne také řadu možností, které jsou samozřejmostí pro moderní typ cyklistických přileb – světelnou signalizaci, dálkový ovladač a propojení s chytrým mobilním telefonem pro ještě větší pohodlí a praktické využití. Bonusem oproti modelu TYR 2 je zde především využití technologie MIPS (tedy Multi-Directional Impact Protection System), která pomůže ještě lepší ochraně hlavy při pádech z kola. MIPS se přizpůsobí anatomii lebky a je vhodným doplněním dalších ochranných prvků. Technologie je produktem patnácti let vývoje a pro cyklistické přilby jde o zcela zásadní pokrok.

Bluetooth helmám patří budoucnost po všech stránkách

Poslech hudby, telefonování, mnohem větší bezpečnost při nárazech než u modelů, které byly v obchodech běžné ještě na přelomu tisíciletí. Jistě, vývoj jde neustále kupředu a možnost párovat mobilní telefon s helmou, před pár lety ještě spíše řešení z oblasti fantazie, je dnes naprosto běžná záležitost. Teď už zbývá jen jediné, zvolit vhodný odstín v kombinaci s oblečením nebo barvami vašeho dopravního prostředku, ať už jde o koloběžku nebo klasické kolo. Tak tedy šťastnou cestu!

Share

0 komentář(ů)