close

Nabídka

Jak vybrat kameru do auta

Jak vybrat kameru do auta

Kamera v autě může zaznamenat krásy okolní krajiny při cestě na dovolenou, ale také poskytnout jasný důkaz při autonehodách, kdy se policie zjišťuje, jak se celá situace vlastně odehrála. Autokamery jsou pro svou praktičnost a dostupnost velkým hitem, ale ne každý ví, co může od takové záznamové kamery v autě čekat a jaké rozličné funkce dnes kamery nabízí.

Levně a přitom kvalitně

Základní modely záznamových kamer do auta jsou většinou vybaveny jen technologií pro kvalitní záznam obrazu před vozidlem, integrovanou baterií pro provoz kamery bez napájení z elektrické sítě vozidla (omezený čas dne kapacity baterie cca 2-3h), mechanismus pro upevnění kamery na předním okně. Většinou se jedná o přísavku na sklo, ale v poslední době se přidává i možnost důkladnější variantě připevnění přilepením držáku kamery na okno. Nechybí ani paměťová karta pro záznam obrazu, která má většinou menší kapacitu, a tak uloží kratší čas videa (záznam se ukládá ve smyčce). Tyto kamery jsou sice levné, ale je potřeba počítat s tím, že i použité technologie a parametry nebudou patřit mezi super třídu. Výhodou výběru modelů záznamových autokamer v našem e-shopu AUTOPROFI CZ je to, že i levné modely jsou ověřeny praxí našeho instalačního střediska a patří tak k těm spolehlivým.

Kvalitní záznam a mnoho funkcí

Pokud pro Vás není jen cena hlavním hlediskem při výběru záznamové kamery do auta, pak se Vám otevírá opravdu široká nabídka značek a modelů. Velkou předností těchto kamer jsou velice citlivé čipy, které snímají obraz ve dne i v noci a v rozlišeních, kde následně můžete rozpoznat každý detail. Pokud potřebujete záznam jízdy jako důkaz, tak jeho kvalita bude hrát velkou roli. To speciálně pro záznam v noci, kdy jsou většinou optické podmínky špatné. U některých modelů záznamových kamer můžete najít LED diody pro přísvit pro noční záznam, ale jejich funkci rozhodně nepřeceňujte. Takový přísvit funguje jen na několik málo metrů, které ve výsledku záznamu moc nepomohou. Proto je potřeba hledat mezi kvalitními kamerami a případně si i prohlédnout ukázkový záznam.

V zrcátku, s displejem nebo bez

V současné době jsou velmi populární záznamové kamery zakomponované do zpětného zrcátka, které se jednoduše připevní ke stávajícímu zrcátku a na jejich ploše je displej i dotykový, na kterém může běžet záznam ze zadní kamery nebo ovládání funkcí.

Další bezpečnostní funkce jako je sledování rychlého přiblížení k vozidlu před vámi nebo sledování přejezdu přes pruhy na silnici, můžete najít ve výbavách nejmodernějších vozidel a prostřednictví záznamové kamery můžete tyto funkce mít i Vy.

Tyto dokonalejší záznamové kamery se od svých základních modelů liší i délkou záznamu videa, která je závislá na kapacitě paměťové karty, jak jsme to už zmiňovali. Ne do každé kamery lze dát paměťovou kartu nejvyšší dostupné kapacity na trhu.

Parkovací režim

Velmi populární je u záznamových kamer automobilů funkce záznamu na parkovišti. Jedná se záznam v situaci, kdy zaparkujete na parkovišti např. obchodního centra, vypnete motor a opustíte vaše vozidlo. Nyní se o vše už stará záznamová kamera, která ukládá záznam v návaznosti na pohyb, který vidí nebo na otřes, který cítí. U této funkce je důležité, jak dlouho takový záznam můž kamera ukládat něž se vybije. Také výrobci řeší úsporu energie i kapacity záznamu různými technologiemi, které najdete v detailu popisu jednotlivých kamer.

Níže jsem vybrali několik nejprodávanějších modelů záznamových kamer z kategorie těch levných i těch dokonalejších. V jejich popisech najdete mnoho dalšího a můžete se podívat i na zajímavá videa.

Share

1 komentář(ů)

tezop May 8, 2020
To co dnešní řidiči dokážou předvádět na silnicích je neuvěřitelné a bez kamery bych už asi nejel. Takhle to prostě mám nahraný a nemusím se s nikým dohadovat. Naštěstí jsem to ještě reálně nepotřeboval, ale až to příjde, tak jsem připravený :-).