close

Nabídka

Jak vypnout start-stop v autě

Jak vypnout start-stop v autě


Moderní funkce start-stop v nových modelech automobilů už docela zdomácněla, ale i tak je mnoho řidičů, kteří tuto funkci neradi používají nebo ji přímo nesnáší. Ať už to je z důvodu možného vyššího zatížení motoru, kdy během jedné jízdy provede hned několik startů místo jednoho klasického na začátku jízdy, nebo protože se bojí, že už motor nenaskočí a oni zůstanou stát na křižovatce, funkce start-stop by měla být volbou. Tak tomu většinou bohužel není a funkce start-stop jde sice vypnout, ale jen krátkodobě a jen do dalšího startu motoru. Takže je pak nutné při každé jízdě funkci start-stop vypínat znovu a znovu, a to moc komfortní rozhodně není.

Vypnout start stop jednou pro vždy lze pomocí speciálního paměťového modulu START-STOP. Po jednoduché montáži do vozidla bude tento modul držet ve své paměti stále vaši poslední volbu (zapnuto/vypnuto) a vy nebudete muset při každém dalším startu znovu a znovu vypínat START-STOP. Instalace není složitá a je podle technického řešení tvořena konektory, které jsou kompatibilní s originálními ve voze. Díky tomu lze tento paměťový modul START-STOP bez problému z vozidla znovu demontovat bez zásahu do elektroinstalace.

Níže vám předkládáme k výběru několik modelů paměťových modulů pro deaktivaci START-STOP, ale pamatujte že je každý na jinou značku a model vozidla, a proto je vybírejte pečlivě.

Share

0 komentář(ů)