close

Nabídka

PIONEER SPH-DA160DAB - 3 ROKY ZÁRUKA

PIONEER SPH-DA160DAB - 3 ROKY ZÁRUKA

Nejnovější multimediální autorádio Pioneer

je zaměřeno na pohodlné připojení chytrých telefonů s operačními systémy Apple iOS nebo Android.

Pioneer SPH-DA160DAB se vejde do standardního slotu 2-DIN, tzn. autorádio s velkým displejem. Díky absenci mechanického přehrávače je tělo autorádia kratší než obvykle, takže za ním zůstává dostatek místa pro kabeláž. Přední straně dominuje 6,2" dotykový displej, který podporuje vícedotykové ovládání i pohyb prstu a posouvání. Kromě toho je na levém okraji pět softwarových tlačítek pro zapnutí/vypnutí, domovskou obrazovku, hlasový vstup, zvýšení a snížení hlasitosti. Barvu jejich osvětlení lze zvolit z modré, červené, žluté, zelené nebo bílé. Pozadí obrazovky lze vybrat z pěti předinstalovaných motivů nebo jej vyplnit vlastním obrázkem.

Nabídky v menu jsou přehledné a funkční, což velmi přispívá k dobré ovladatelnosti.

Digitální rádio

Pro příjem autorádia je multimediální přijímač Pioneer vybaven FM tunerem pro analogové FM vysílání a přijímačem DAB+ pro digitální rádio. Přijímač DAB+ nabízí kromě křišťálově čistého příjmu bez šumu také velké množství komfortních funkcí, jako je zobrazení prezentace, služba Following DAB-UKW, automatické vyhledávání stanic a abecední seznam stanic, ze kterého lze pouhým dotykem prstu vybrat oblíbený program.

Připojení k chytrému telefonu

Pioneer se k telefonu připojuje přes zadní port USB a bezdrátově přes Bluetooth. Dva telefony lze spárovat paralelně pro provoz handsfree a je podporováno streamování zvuku prostřednictvím A2DP. Po připojení rádia k mobilnímu telefonu přes USB je k dispozici mnohem více telefonních funkcí. SPHDA160DAB podporuje Apple CarPlay i Android Auto. To znamená, že prostřednictvím autorádia lze nejen telefonovat a přehrávat hudbu, ale také používat řadu dalších aplikací v uživatelském rozhraní optimalizovaném pro použití v automobilu. Z mnoha kompatibilních aplikací si zvláštní zmínku zaslouží navigace přes Mapy nebo Waze a streamovací služba Spotify. V případě telefonů se systémem Android je dokonce možné zrcadlit obrazovku mobilního telefonu jedna ku jedné na zařízení Pioneer prostřednictvím zrcadlení USB a kompletně jej ovládat. To znamená, že v autorádiu je k dispozici celý rozsah funkcí chytrého telefonu.

Audio

Kromě smartphonu lze do portu USB připojit také paměťové karty USB s multimediálními soubory. Přehrávat lze hudbu, videa a obrázky ve formátech WMA, MP3, WAV, AAC, FLAC, H264, Mpeg4(MP4/AVI), MPEG2(PS), WMV, MKV, FLV, TS a JPEG. Pro napájení externích zesilovačů má Pioneer samostatné výstupy předzesilovače pro přední, zadní a subwoofer. U prvních dvou lze přepínat vysokofrekvenční filtr v rozsahu 25 až 250 hertzů a subwoofer lze ve stejném rozsahu odříznout dolnofrekvenčním filtrem. Třináctipásmový ekvalizér upravuje frekvenční odezvu. K dispozici je také třístupňové zesílení hlasitosti a pětistupňové zesílení basů.

Připojení

Zadní panel nabízí kromě již zmíněných konektorů USB a RCA také vstup pro zadní kameru. Externí zdroj AV lze připojit také pomocí konektoru. K dispozici je videovýstup pro externí zadní monitor. Samozřejmostí je připojení dvou antén pro FM a DAB+ a přiloženého externího mikrofonu.

Z praxe

Při praktickém používání se Pioneer osvědčuje příkladnou konektivitou s chytrými telefony. Po vzájemném seznámení zařízení jsou funkce CarPlay, Android Auto a zrcadlení USB legálně dostupné i během jízdy. K tomu se přidává skvěle fungující tuner DAB, který se stará o stabilní a čistý příjem. Jak již bylo zmíněno, všechny důležité funkce lze ovládat intuitivně a bezpečně díky přehlednému a nenáročnému uživatelskému rozhraní.

Kam se hodí SPH-DA160DAB

Ve vozech s 2DIN. Instalační a připojovací adaptéry jsou k dispozici jako příslušenství pro mnoho dalších modelů.

S modelem SPH-DA160DAB nabízí Pioneer skvěle vybavené multimediální rádio, které ve spojení s chytrým telefonem se systémem iOS nebo Android poskytuje kompletní informační a zábavní system pro automobil.

Share

0 komentář(ů)