close

Nabídka

Dálkové startování: Pohodlí, které mění váš pohled na cestování

Dálkové startování: Pohodlí, které mění váš pohled na cestování

Ahoj, milovníci aut! Dnes se podíváme na něco, co by mohlo vaše ráno udělat o něco pohodlnější – jak funguje dálkové startování. Možná jste o tom slyšeli, možná ne, ale jedno je jisté – jedná se o technologii, která vám může zpříjemnit život.


Základy dálkového startování

 

Co je dálkové startování a jak funguje

Než se pustíme do toho, jak vám pomůže dálkové startování, pojďme si vysvětlit, co to vlastně je. Jednoduše řečeno, dálkové startování umožňuje spustit motor vašeho auta na dálku, třeba z pohodlí vašeho domova. Stačí stisknout tlačítko na klíči nebo v mobilní aplikaci a váš vůz se probudí k životu.


Historie a vývoj

Tahle vychytávka není žádný nováček na scéně autoelektroniky. Za poslední dekády se technologie dálkového startování vyvinulo z luxusního doplňku na běžnou funkci dostupnou v mnoha vozech. Díky technologickému pokroku je dnes jednodušší a dostupnější než kdy dřív.


Výhody dálkového startování

 

Pohodlí a komfort

Teď k věci. Proč byste měli zvážit dálkové startování? Představte si, že vstáváte do mrazivého rána. Jaké by bylo skvělé vstoupit do předehřátého auta, že? S dálkovým startováním je to hračka. Stejně tak v létě oceníte možnost předem vychladit interiér.

Můžete namítnout, že takovou funkci nabízí také nezávislé topení a tak dálkové startování není potřeba. Opak je pravdou, protože nezávislé topení sice ohřeje interiér, ale v létě ho nevychladí, a to ani pomocí funkce zapnutí ventilátoru, které jen umí nezávislé topení ovládat. Bez zapnutí klimatizace interiér v létě nevychladíte.

Další plusové body získává pro sebe dálkové startování v porovnání s nezávislým topením v oblasti finanční náročnosti. Pořízení dálkového startu je mnohem méně finančně náročné než pořízení nezávislého topení. Navíc dálkové startování je většinou součástí elektronického zabezpečené vozidla. 


Zvýšení bezpečnosti a ochrana motoru

Méně známou, ale neméně důležitou výhodou je, že dálkové startování může prodloužit životnost vašeho motoru. Umí rovnoměrně rozehřát motor a olej, což je zvláště v zimě klíčové pro jeho dlouhodobé zdraví. Moderní systémy dálkového startování umí dokonce kontrolovat venkovní teplotu a v případě, že tato klesla hluboko pod bod mrazu a startem motoru by mohlo dojít k jeho poškození, váš povel pro dálkové nastartování nebude proveden. Stejně tak moderní elektronické systémy dálkového startu vozidla disponují kontrolou stavu paliva nebo sledováním napětí akumulátoru vozidla a v případě, že je s těmito něco špatně, nebude opět váš povel nastartování vozidla proveden.

 

Jak dálkové startování ovlivňuje vaše jízdní zvyky

 

Úspora času a zvýšení efektivity

Jednou z hlavních výhod dálkového startování je značná úspora času. Představte si, že nemusíte každé ráno strávit několik minut čekáním, až se vaše auto rozehřeje. S dálkovým startováním si můžete dopřát pár dalších minut v teple domova, zatímco vaše auto se připravuje na cestu.


Pohodlí ve všech ročních obdobích

S dálkovým startováním můžete v zimě užívat předehřáté auto a v létě naopak příjemně vychlazený interiér. Tato funkce vám umožňuje nastavit ideální teplotu ve vašem vozidle ještě předtím, než do něj vstoupíte. To zvyšuje komfort jízdy bez ohledu na počasí venku.


Snížení opotřebení motoru

Dalším významným přínosem dálkového startování je snížení opotřebení motoru. Jemné rozehřátí motoru před jízdou pomáhá udržovat jeho optimální výkon a může prodloužit jeho životnost. To je obzvláště důležité v chladnějších klimatických podmínkách. A že se jedná o jemné předehřátí opět zajistí elektronický systém dálkového startování, protože moderní systémy umožňují nastavení intervalu startu, který se většinou pohybuje kolem 10 minut. Vozidlo se tak nastartuje pouze na 10 minut (nastavitelné) a  pak se opět automaticky motor vypne.


Vylepšení bezpečnosti jízdy

Dálkové startování může také vylepšit bezpečnost vaší jízdy. Předehřátí motoru znamená, že vaše vozidlo je připraveno pracovat s plným výkonem již od okamžiku, kdy nastartujete. To znamená lepší reakci vozidla v ranním provozu nebo v extrémních podmínkách.


Snadná integrace s moderními technologiemi

Moderní systémy dálkového startování jsou často vybaveny pokročilými funkcemi, jako je GPS sledování nebo aplikace pro chytré telefony. To vám umožní nejen pohodlně startovat auto na dálku, ale také sledovat jeho polohu a stav.

 

Montáž j potřeba svěřit opravdovým odborníkům

Rozhodně se nevyplatí se pokoušet o montáž systému dálkového startování vlastními silami (u kvalitních značek to ani nejde), ale vždy je potřeba svěřit svoje vozidlo do rukou profesionálů. Firmy, které se specializují na elektronické systémy pro zabezpečení vozidel a dálkové systémy startování vozidel, mají jak informace, tak zkušenosti. To, že amatérským zásahem do elektroinstalace vašeho vozidla můžete zapříčinit jeho poškození, asi nemusíme zmiňovat.

Share

0 komentář(ů)