close

Nabídka

Co Vás nejvíce zajímá na odpuzovačích škůdců

Co Vás nejvíce zajímá na odpuzovačích škůdců

Neškodí ultrazvukové plašiče (odpuzovače) Deramax člověku?
Neškodí, dolní hranice jejich kmitočtu je pro člověka za hranicí slyšitelnosti a současně garantujeme využití takové maximální hodnoty akustického tlaku přístrojů, že nemůže dojít k negativnímu působení na člověka. Návrh, použité komponenty, výroba a kontrola kvality ultrazvukových plašičů Deramax zajišťují naprostou bezpečnost těchto produktů v rámci doporučeného použití.

Neškodí ultrazvukové plašiče Deramax domácím, nebo hospodářským zvířatům?
Neškodí, dolní hranice jejich kmitočtu je nastavena nad hranici 24 kHz. Zvířata jako psi, kočky, koně, krávy, ovce apod. jsou sice schopné slyšet i signály vyšších kmitočtů, ale nad hranicí 24 kHz (v souvislosti s využitou max. hladinou akustického tlaku) již pro ně nejsou ultrazvukové signály obtěžující.
* Výjimku tvoří plašič Deramax-Kitty, který je přímo určený pro odpuzování toulavých koček a psů.
* V místnosti, ve které je umístěný ultrazvukový plašič není vhodné chovat křečky, morčata, laboratorní myši a potkany.

Nemají plašiče (odpuzovače) kun a myší Deramax negativní vliv na exotické ptactvo?
Poměrně častým dotazem je také, zda plašiče (odpuzovače) na myši a kuny (Deramax-Profi, Deramax-Klasik, Deramax-Profi-Trio) nemají negativní vliv na exotické ptáky (papoušci, andulky apod.). Tyto přístroje jsou běžně využívány v rámci chovu exotů, kde jsou často problémy zejména s hlodavci, a to bez jakéhokoli negativního vlivu na ptáky.

Nemají zvukově-vibrační plašiče (Deramax-Dual a Deramax-Cvrček) vliv na ryby a jiné vodní živočichy?
Na základě dlouholetých zkušeností s umisťováním těchto odpuzovačů u zahradních jezírek, rybníků apod. můžeme garantovat nulový negativní vliv na ryby a jiné vodní živočichy.

Nemají plašiče Deramax negativní vliv na jiné elektronické přístroje? Neruší např. televizory, počítače, kardiostimulátory?
Na všechny naše výrobky bylo vystaveno prohlášení o shodě na základě zkoušek v Elektrotechnickém zkušebním ústavu. Naše přístroje je tedy možné používat i v prostorech s např. velmi citlivými elektronickými přístroji apod.

Píšete, že zvukově-vibrační plašiče (Deramax-Dual a Deramax-Cvrček) produkují slyšitelný zvuk. Neruší tyto přístroje na zahradě nadměrným hlukem?
Tyto přístroje se z větší části umisťují do půdy (zeminy) a nad zem se dostane pouze malá (zbytková) část zvuku, takže můžete přístroj instalovat i v části zahrady, kterou běžně užíváte k odpočinku.

Je možné v jednom prostoru použít více ultrazvukových plašičů, nebo umístit do půdy více zvukově-vibračních plašičů?
Ano, je to možné. Účinnost při použití více odpuzovačů (ať už se jedná o ultrazvukové plašiče, nebo o zvukově-vibrační plašiče) se při použití více přístrojů zásadně zvyšuje.

Je možné jeden ultrazvukový plašič použít pro ochranu více místností?
Ano, je to možné, je ale nutné, aby jednotlivé místnosti byly propojeny např.dveřmi. Alespoň před opuštěním chráněného prostoru je pak vhodné otevřít spojovací dveře mezi jednotlivými místnostmi, aby se signál mohl co nejlépe šířit celým chráněným prostorem. Plašička na kuny a myši by měla být umístěná v centrální chodbě, nebo v největší z místností.

Projde ultrazvukový signál zdí?
Ultrazvukový signál se od zdi odrazí a vrátí se s o něco menší intenzitou zpět do prostoru. Takových odrazů může být i několik desítek a ultrazvuk tímto způsobem velmi dobře "vyplní" chráněnou plochu, což je velká výhoda využití ultrazvukového signálu pro ochranu vnitřních prostor budov. Jestliže ale chcete chránit více nezávislých místností oddělených zdí a nepropojených např.dveřmi, je nutné použít více odpuzovačů.

Je možné napájet zdrojové plašiče Deramax také z akumulátoru?
Napájení je možné z 12 V akumulátoru (např. 12 V autobaterie) a pro tento účel máme v nabídce také speciální napájecí kablík s krokosvorkami pro připojení k akumulátoru a vestavěnou výměnnou pojistkou. Akumulátor s kapacitou 30 Ah udrží plašič v chodu po dobu min. 30 dnů.
* Platí pro plašiče Deramax-Profi, Deramax-Bird, Deramax-Kitty.

Je možné napájet plašiče Deramax z fotovoltaického panelu?
Ano, je to možné. Pro celoroční trvalé napájení jednoho plašiče doporučujeme fotovoltaický panel o výkonu 20Wp (nebo více) v kombinaci s akumulátorem s kapacitou 8 Ah (nebo více). Do obvodu je samozřejmě nutné zařadit malý solární regulátor.
* Platí pro plašiče Deramax-Profi, Deramax-Bird, Deramax-Kitty.

Jsou plašiče škůdců vždy 100% účinné?
Přesto, že přístroje z naší nabídky jsou výkonné a spolehlivé zařízení, nemůžeme zaručit 100% účinnost vždy a za každých podmínek.

zdroj informací: Deramax.cz

Share

1 komentář(ů)

Martin Oct 26, 2021
Používáme na zahradě toho Cvrčka (nebo jak se ten model Deramax jmenuje) a po několika týdnech se už žádné další hromádky neobjevují. Protože to není tak drahé, byl jsem připraven jich dát na zahradu i více, když by to bylo potřeba, ale stačil zatím jeden :-), takže za mě OK!