close

Nabídka

Desulfátor akumulátoru: Obnovte životnost a výkon svého akumulátoru

Desulfátor akumulátoru: Obnovte životnost a výkon svého akumulátoru

Sulfatace je nežádoucí jev, který se často vyskytuje u olověných akumulátorů, když jsou delší dobu ponechány v nedostatečně nabitém nebo vybitém stavu. Tento jev způsobuje postupné vznikání krystalů síranu olovnatého (PbSO4) na elektrodách, což snižuje schopnost akumulátoru přijímat, uchovávat a poskytovat energii. Tento proces zhoršuje funkci baterie a vede k postupné ztrátě kapacity, až se baterie stane nepoužitelnou. Naštěstí existuje řešení – automatický pulzní desulfátor baterií.

Jak funguje desulfátor?

Pulzní desulfátor baterií pracuje pomocí vysokofrekvenčních impulzů, které rozpouštějí krystalické sulfáty a rozdělují síran olovnatý (PbSO4) na olovo (Pb) a síran (SO4). Tímto procesem se obnovuje schopnost akumulátoru přijímat nabíjecí proud a poskytovat vybíjecí proud.

Aplikace desulfátoru

Desulfátor baterií je vhodný pro širokou škálu použití v různých typech baterií, včetně:

- Autobaterií
- Motocyklových baterií
- Lodních baterií
- Baterií nákladních automobilů
- Záložních baterií
- Elektrických golfových vozíků
- Elektrických automobilů a skútrů
- Elektrických kol
- Elektrických invalidních vozíků
- UPS baterií
- Stejnosměrných systémů elektrických rozvodů
- Telekomunikačních rozbočovačů
- Úložných systémů větrných elektráren
- Úložných systémů solárních elektráren
- DC startovacích systémů a generátorů

Pokročilá technologie

Tradiční desulfátory baterií využívají starší technologie generování pulzů, které mohou být škodlivé pro desky baterií. Avšak nová generace desulfátorů používá inovativní metodu nazvanou "měkké pulzy", která rozpouští sulfáty bez poškození desek baterií. 

Tato pokročilá technologie umožňuje dosáhnout efektivního rozpouštění sulfátů a obnovy baterií bez rizika poškození. Oproti starším modelům je také výkonnější a přesto kompaktní.

Nová cyklicky pulzující funkce

Desulfátor baterií disponuje moderní cyklickou funkcí, která pracuje na principu pulzů a odpočinku. Tento cyklus je podobný moderním pulzním nabíječkám baterií, které optimalizují proces obnovy a prodlužují životnost akumulátoru. Pulzy a odpočinek se střídají, což zajišťuje efektivní rozpouštění sulfátů a obnovu baterie.

Výhody desulfátoru baterií

Použití desulfátoru baterií přináší několik výhod:

1. Zvyšuje výkon baterie: Desulfátor pomáhá obnovit a zlepšit schopnost baterie přijímat a poskytovat energii, což zvyšuje její výkon.

2. Prodlužuje životnost baterie: S odstraněním sulfátů se prodlužuje životnost baterie, což umožňuje její efektivní a dlouhodobé používání.

3. Rychlejší nabíjení: Obnovená baterie se nabíjí rychleji, což je výhodné pro zkrácení času nabíjení a zajištění rychlé dostupnosti energie.

4. Zvyšuje kapacitu baterie: Desulfátor pomáhá obnovit kapacitu baterie a zlepšit její výkon při uchovávání energie.

5. Zabraňuje tvorbě sulfátů: Pravidelné používání desulfátoru pomáhá předcházet tvorbě nových sulfátů na elektrodách, čímž udržuje baterii v optimálním stavu.

6. Snížení odpařování: Desulfátor také pomáhá snižovat odpařování elektrolytu v baterii, což je důležité pro udržení správného fungování.

Výhody oproti konkurenčním výrobkům

Desulfátor baterií se vyznačuje několika výhodami oproti konkurenčním výrobkům:

1. Plně automatická volba napětí: Desulfátor je vybaven funkcí automatické volby napětí pro různé typy baterií, což usnadňuje jeho použití.

2. Nová metoda cyklického generování pulsů pro lepší využití kapacity: Desulfátor využívá moderní metodu cyklického generování pulsů, která zajišťuje efektivní rozpouštění sulfátů a optimalizuje obnovu kapacity baterie.

3. Technologie "měkkých pulzů": Desulfátor používá inovativní technologii "měkkých pulzů", která minimalizuje riziko poškození desek baterie a zároveň zajišťuje účinné rozpouštění sulfátů.

4. Funkce automatického vypnutí: Desulfátor je vybaven funkcí automatického vypnutí, která chrání baterii před nadměrným vybitím a prodlužuje její životnost.

5. Uživatelem konfigurovatelné ovládání: Desulfátor umožňuje uživateli ručně nastavit požadované provozní napětí pomocí tlačítka volby napětí, což poskytuje větší flexibilitu při používání.

Použití desulfátoru

Pro připojení desulfátoru k baterii je třeba připojit červený terminál na kladný pól baterie a černý terminál na záporný pól baterie. Desulfátor se automaticky vypne, pokud klesne napětí baterie pod určitou úroveň, aby se zabránilo dalšímu vybíjení baterie.

Technické parametry desulfátoru zahrnují automatické nastavení napětí pro baterie o hodnotě 12 - 48 V, pracovní proud 20 mA, špičkový proud až 4 A, špičkové napětí v rozmezí 60 - 100 V, pulsní frekvenci 10 000 Hz, LED indikaci impulzů, proud ve vypnutém stavu nižší než 5 mA, kompaktní velikost 88 x 56 x 23 mm a hmotnost 120 g. Desulfátor také disponuje funkcí automatického vypnutí při dosažení určitého vypínacího napětí podle typu baterie.

Použití desulfátoru baterií je vhodné pro různé typy baterií, včetně autobaterií, motocyklových baterií, lodních baterií, nákladních automobilů, záložních baterií, elektrických vozíků, elektrických automobilů, solárních a větrných systémů a mnoha dalších.

Dalším významným prvkem moderních desulfátorů baterií je jejich cyklický pulzující režim. Podobně jako moderní nabíječky baterií, které pracují v cyklech nabíjení a odpočinku, i desulfátor cykluje mezi pulzy a obdobími odpočinku. Tímto způsobem se optimalizuje proces obnovy baterie a dosahuje se co nejlepších výsledků.

Kromě toho, moderní desulfátory baterií nabízejí několik technických parametrů a funkcí, které zvyšují jejich efektivitu a použitelnost. Například automatické nastavení napětí pro různé typy baterií (12V, 24V, 36V, 48V), funkce automatického vypnutí pro ochranu před nadměrným vybitím baterie nebo možnost ručního výběru napětí podle potřeby.

Celkově lze říci, že desulfátor baterií je inovativní zařízení, které umožňuje prodloužit životnost a zlepšit výkon akumulátorů. Jeho použití je vhodné v různých oblastech, kde se používají olověné akumulátory, a přináší uživatelům řadu výhod a úspor.

Share

0 komentář(ů)