close

Nabídka

Kam umístit autokameru?

Kam umístit autokameru?

Autokamery jsou nedocenitelným příslušenstvím každého vozu. Nejpragmatičtějším důvodem pro jejich pořízení je to, že v případě vámi nezaviněné nehody máte jasný důkaz, že chyba nebyla na vaší straně a peníze za nápravu škody tak nemusí jít z vaší pojistky. Kromě toho budete mít záběry z jakékoliv pozoruhodné události, na kterou během svých cest narazíte.

Chcete se dozvědět, kam umístit autokameru tak, aby to bylo v souladu s předpisy a zároveň efektivně plnila svou funkci? V první řadě někam, kde vám nebude bránit ve výhledu. V případě, že autokameru umístíte tak, že bude ve vašem zorném poli a bude vám při jízdě překážet, si nejenže zbytečně ztěžujete jízdní podmínky ale můžete být i pokutováni policií.

Umístění autokamery za zpětné zrcátko

Autokameru je nejvhodnější umístit za zpětné zrcátko, kde vám kamera nebude nijak bránit ve výhledu. Autokameru můžete umístit buďto na čelní sklo za zpětné zrcátko, nebo ji uchytit přímo na zrcátko.

Existují také autokamery, jako například CEL-TEC DUAL GPS M12 Exclusive, vybavené kromě přední kamery i kamerou umístěnou na zadek auta, jejíž záběr je promítán na display umístěný místo zpětného zrcátka. Takovéto kamery jsou vhodné především pro dodávky či mikrobusy s neprůhledným zadním prostorem.

Myslete také na to, že autokamera může lákat zloděje. Pokud je kamera umístěna za zrcátkem, může působit nenápadně. Zdá-li se vám však, že by mohla lákat nežádoucí pozornost, bude lepší ji z vozu odstranit pokud jej zrovna nemáte pod dohledem.

Umístění kamery do auta na palubku

Kromě umístění za zrcátko můžete autokameru umístit také na palubní desku. To je ideální hlavně pro větší vozy, kde umístění o několik centimetrů níže poskytuje vhodnější záběr a kamera tak může snímat dění před vozidlem z ideálního úhlu.

Nenechte se rušit napájecím kabelem

Pokud chcete ubrat rušivý element v podobě napájecího kabelu autokamery, je ideální zavést skryté napájení. Tímto způsobem se zbavíte nutnosti zavádět napájení do CL zásuvky a napájecí kabel nebude během jízdy rušit a překážet.

V případě zájmu o tento způsob skrytého napájení nás stačí kontaktovat telefonicky či na webu našeho technického střediska.

Share

0 komentář(ů)