close

Nabídka

Navigace na cesty i bez nutnosti mobilních dat

Navigace na cesty i bez nutnosti mobilních dat

V případě, že často cestujete vozidlem mimo ČR, potřebujete navigační systém, který nebude závislý na internetu a spotřebě dat. Ta mohou být mimo Česko dražší, a tak je dobré se poohlédnout po navigačním systému, který bude pracovat s mapovým podkladem staženým a uloženým v navigaci. Buď je možné pořídit přenosnou navigaci, kterou ale budete používat jen pro cestování a jinak vám nebude k ničemu, nebo můžete využívat navigaci v mobilu. Třetí variantou, která je asi nejpraktičtější, je pořízení autorádia, které má velký displej a multimediální funkce. Mezi nimi je většinou i funkce navigačního systému.

V současné době lze pořídit hned několik modelů multimediálních autorádií, které mají praktické funkce a kromě navigace nabízejí i přehrávání hudby a videa, hands free funkce pro bezpečné volání v autě, e-mailového klienta pro čtení zpráv a mnoho dalšího. Prakticky se jedná o funkce tabletu s operačním systémem Android. Tzn. že si můžete velice jednoduše do takového multimediálního autorádia, nahrát a nainstalovat aplikace nabízené v Google play. Není tedy problém si nahrát např. Seznam.cz mapy, a to včetně stažení aktuálních map do paměti autorádia. Příznivci hudby mohou zase do autorádia dohrát např. streamovací službu Spotify. K připojení k internetu na cestách můžete využít svůj mobilní telefon, na který se multimediální autorádio připojí nebo se můžete připojit doma na svou vlastní wifi síť a aktualizovat aplikace nebo nahrávat nové.

Výhodou nabízených modelů nových multimediálních autorádií je i jejich konstrukce, která většinou obsahuje i krycí rámeček pro konkrétní značku a model vozidla. Výměna původního autorádia OEM z výroby za nové multimediální, je tak poměrně jednoduchá a hlavně vám nic pro přestavbu nechybí. Což není pravidlem u jiných modelů.

Multimediálních autorádií je dnes v nabídce mnoho, ale liší se svou kvalitou a funkčností. U modelů, které jsou extrémně levné (většinou je lze objednat ze zahraničí, ale bez záruk) je problém s kvalitou rozhlasového tuneru (přijímače) a bohužel to nespraví ani přidání různých zesilovačů příjmu. U těchto modelů většinou výrobci ani nedodržují standardizované rozměry 2DIN, tak jako to je u renomovaných značek výrobců autohifi. V naší nabídce jsou modely, které prakticky testujeme a poskytujeme na jejich funkčnost standardní záruky.

Share

0 komentář(ů)