close

Nabídka

Co chcete vědět o nosičích na kola

Co chcete vědět o nosičích na kola

Nosič kol je technické zařízení pro přepravu jízdních kol automobilem a rozděluje se na několik typů podle upevnění a umístění nosiče kol na automobilu.

Základní typy nosičů kol:

Nosič kol s upevněním na kouli tažného zařízení automobilu. Tento typ nosičů kol je v současné době velice populární, protože jeho konstrukce nabízí jednoduchou manipulaci s nosičem i jízdními koly. Nosič kol na tažné zařízení se vyrábí v provedení na 2, 3 a 4 kola s tím, že u některých modelů nosičů kol lze doplňkem rozšířit nosič o další kola. V rámci nosností je většina nosičů kol na tažné zařízení s nosností 60kg. Nosiče pro elektrokola mají většinou možnost převozu 2 nebo 3 kol, protože hmotnost elektrokol je kolem 22kg.

Nosič kol na střechu je mnohem starší typ nosičů, kdy jsou jednotlivá kola upevněna ve speciální liště umístěné na střeše automobilu. Dnes tento typ ve velkém nahrazují nosiče kol na tažné zařízení, které pro proti nosičům na střeše mnohem dostupnější a manipulace s nimi je jednodušší.

Nosič kol na zadní dveře automobilu byl vyvinut pro přepravu kol na automobilech, které nemají tažné zařízení a tak je konstrukce nosiče uzpůsobena připevnění nosiče přímo na zadní dveře a pomocí speciálních pásek je nosič upevněn ke dveřím. Tyto nosiče na zadní dveře mají nejmenší nosnost. Při výběru nosiče na zadní dveře je nutné vybírat podle tabulky kompatibilnosti značek a modelů vozidel. Ne na každý automobil lze nosič na zadní dveře použít.

Jsou nosiče kol na tažné zařízení v provozu bezpečné?

Nosiče jízdních kol na tažné zařízení jsou bezpečným způsobem jak přepravovat až 5 jízdních kol za vozidlem. Konstrukčně jsou mnohem pevnější a tím i bezpečnější než nosiče kol, které se připevňují na páté dveře vašeho vozu. Tím je jakékoli riziko poškození vašeho vozu prakticky vyloučeno.

Potřebuje nosič kol tažné zařízení?

I když mít na vozidle tažné zařízení je nejjednodušší způsob, jak namontovat zadní nosič kol, není to nutně podmínkou. Značky, které nabízíme prodávají odnímatelné nosiče, které se jednoduše montují na páté dveře vozidla a mohou nést až tři kola.

Můžete na odnímatelné tažné zařízení namontovat nosič kol?

Mohu použít nosič kol s odnímatelným tažným zařízením? Existují nosiče kol, které se hodí na labutí krk nebo odnímatelné tažné zařízení, ale nelze je použít při tažení, protože se nosič kol upíná na 50mm kouli.

Kolik kol se vejde na nosič jízdních kol v autě?

Převezou od jednoho do pěti jízdních kol v závislosti na typu nosiče a podle toho, jaký typ nosiče se hodí k vašemu automobilu.

Poškozují nosiče na kola auta?

Nosič na kola na tažné zařízení může také poškodit vaše auto, ale jen pokud nosič nemá ochranný rám a kola nejsou plně zajištěna. Pokud kola nejsou upevněna a mohou se pohybovat, mohou se také během jízdy snadno otírat o lak. To bohužel časem povede k poškození laku.

Naklání se nosiče kol?

Kývání pochází ze závěsu mezi stojanem a koulí tažného zařízení. U většiny nosičů kol je funkce umožňující nosiči se pohybovat a naklonit. Nosič má vlastnost, že ho lze naklonit směrem od vozidla, abyste získali přístup ke kufru, nebo jej uložit blíže k zadním dveřím, když se nepoužívá.

Share

0 komentář(ů)