close

Nabídka

Co dát do dodávky za navigaci

Co dát do dodávky za navigaci

Stejně tak, jako v osobních automobilech, i řidiči dodávek řeší jak se dostat do cílového místa co možná nejrychleji a nejbezpečněji. V dnešní moderní době už automaticky každý sáhneme po GPS navigaci. Dříve se používaly navigační jednotky jako samostatná elektronická zařízení, která se pomocí přísavky připevnila na čelních sklo a na displeji této navigace viděl řidič jakou cestou se má vydat a kdy bude v cíli. Časem se ale navigační systémy dostali z jednoúčelových krabiček i do chytrých telefonu a tabletů a jak to vypadá už tam zůstanou, zatímco jednoúčelovým GPS zařízením s navigacemi už odzvonilo.

Jak s GPS navigacemi

Mnoho firem, které vlastní dodávky dnes řeší aktualizace navigačních map a dostávají se do problémů. Ty spočívají v tom že navigační systém, který mají už nejde jednoduše aktualizovat nebo je aktualizace neúměrně drahá. Neúměrně drahá především vzhledem k tomu, že v mobilním telefonu můžete využívat navigaci i bezplatně a mapy jsou neustále aktuální. Někdo může namítnout, že musíte platit data, ale ta nejsou tak drahá nebo pro aktualizaci můžete využít wifi.

A teď zpět k majitelům dodávek a jejich problému s navigačním systémem. Řešení je několik a všechny se točí kolem jejich mobilního telefonu.

Varianta 1 - mobilní telefon a držák na palubní desce

Tato varianta je nejjednodušší a nejlevnější. Stačí zakoupit malý prakticky magnetický držák pro mobilní telefon, který jednoduše připevníte do ventilace vozidla a tím si vytvoříte bezpečný držák na mobil. Je to velmi praktické řešení a z vlastní zkušenosti musím říct že funguje. Posílám magnetického držáku nemusíte mít starost udrží mobilní telefon i při větších otřesech vozidla. Dále je pak na vás jakou navigaci v mobilním telefonu zvolíte. Pro ty co jezdí hodně rozhodně doporučuju službu Waze, která je zdarma a jedná se o sociální síť s navigací, která vám poskytne všechny praktické informace na cestách. I ty nejpraktičtější, kterými jsou třeba aktuální pozice mobilní hlídky policie na vaší trase. Takovou informaci Vám nikdo jiný neposkytne, a to bezplatně (ano, musíte mít puštěna data na mobilu).

Varianta 2 - autorádio s připojeným mobilem na palubní desce

Pro druhou variantu je vhodné využít autorádio, které vám umožní připojení vašeho mobilního telefonu. Zde bych určitě doporučil vybírat ze značkových autorádií a konkrétně vyzkoušený osvědčený model značky Pioneer. Ten svou konstrukcí patří k jedinečným, protože umožňuje nejen propojení, ale i upevnění vašeho mobilního telefonu nad autorádio a využití jeho funkcí i displeje. Ovládání je pak velice jednoduché a autorádio získává nejenom funkci navigace z vašeho mobilního telefonu ale i přehrávání hudby nebo videa. Samozřejmě základní funkcí je rozhlasový tuner, který je součástí autorádia.

Toto řešení navigace je ideální právě pro dodávkové automobily, protože ty mají většinou autorádio umístěno ve vrchní části palubní desky a nad tímto autorádiem už nejsou žádné ovládací prvky, které by mohl váš mobilní telefon zakrývat.

Varianta 3 - autorádio s funkcí zrcadlení mobilního telefonu

Třetí variantou je možnost propojení autorádia s velkým displejem pomocí služeb jako jsou CarPlay nebo Android auto, případně funkcí zrcadlení mobilního telefonu. Taková autorádia jsou ale finančně náročnější, a tak není vždy možné investovat do firemních dodávek tolik peněz.

V případě, že si nevybere ani z jedné varianty a chcete pomoci, stačí nás oslovit a vytvoříme vám nezávaznou nabídku dle vašeho zadání a představ.

 

Share

1 komentář(ů)

Pida Feb 8, 2022
Waze je divočina, do dodávky nepoužitelné. Nelze navolit tonáž ani rozměry, hnala mne na mostek 2 tuny a 2 metry šířka. Nelze volit optimalizaci cesty po hlavních cestách, klidně nažene dodávku úzké aleje, kde se nevyhne s osobákem ...hledám co dál.