close

Nabídka

Jak vybrat nejlepší antiradar

Jak vybrat nejlepší antiradar

Jakmile budete přemýšlet o pořízení antiradaru musíte se rozhodnout jestli chcete antiradar, který do svého automobilu umístíte napevno nebo raději přenosnou verzi antiradaru. Pak je možné vybírat z antiradarů podle jejich funkcí a vlastností jako jsou pásmaměření radarových signálů, sledování signálu laserových pušek, GPS databáze stacionárních měření, propojení se záznamovou kamerou, atp..

Jaký je rozdíl mezi antiradary napevno a přenosnými?

Napevno instalované antiradary jsou na tom lépe svou citlivostí oproti antiradarům přenosným a mohou tak reagovat na větší vzdálenost než antiradary přenosné. Přenosné antiradary zase velkou výhodu ve své praktičnosti tím, že jsou přenositelné z vozidla do vozidla. Velkou výhodou pevné montáže je naprostá neviditelnost systému. Napevno instalovaný radarový detektor ve vozidle prakticky nevidíte a není potřeba řešit problémy s nenechavci a krádeží, nebo s některými českými policisty, kteří mohou mít za to, že antiradary jsou nelegální, což u nás není pravda. Neviditelný antiradar je také výhodný při cestování v Německu nebo Rakousku, kde jsou antiradary opravdu nelegální. V případě, že máte vícero rychlých aut, je přenosná verze antiradaru praktičtější a jako investice méně náročná.

Radarový detektor, laserová rušička nebo GPS detektory?

Radarový detektor (antiradar) je v ČR legální, protože neklade překážky měření policie, ale ochrání cca ze 70%. Co u nás není legální je laserová rušička, která dokáže laserové signály radaru Policie aktivně rušit. Některé antiradary Vás pomocí integrovaného GPS modulu a vlastní databáze mohou varovat i proti úsekovému měření rychlosti, které se provádí pomocí kamer a nemají žádné měřitelné signály. Antiradary kombinující příjem radaru s GPS technologií upozorňující na úseková měření, jsou stále populárnější.Takové antiradary Vás ale proti měření rychlosti laserovou pistolí Policie, spolehlivě neochrání.

Jaký tedy vybrat antiradar?

Můžete si nyní vybrat mezi dvěmi základními druhy antiradarů:

  • přenosný antiradar
  • antiradar napevno
  •  

Přenosné antiradary jsou elektronické přijímače se schopností detekovat signály naladěné frekvence, na které vysílají silniční radary Policie. Moderní radarový detektor je řízen elektronikou, která stále sleduje vybraná frekvenční pásma a v případě, že zachytí signál, ihned varuje řidiče ve vozidle hlasovým, zvukovým i světelným signálem. Pro svou praktičnost se poslední dobou začínají prosazovat kombinované systémy antiradarů a GPS. Taková technologie pak kromě zachycení signálu radaru mobilní hlídky Policie upozorní řidiče i na úseková měření, která se používají většinou ve městech. Antiradar s funkcí detekce laserové pušky Vás také upozorní na laserové měření, ale v tu chvíli už je většinou pozdě a policista už vaši rychlost vidí.

Hlavní vlastnosti přenosné verze antiradaru:

  • jednoduchá instalace
  • nižší cena
  • přenositelnost z vozidla do vozidla
  • nevhodné pro vozidla s pokoveným čelním sklem
  • nižší citlivost oproti pevným antiradarům
  •  

Pevný radarový detektor se skládá ze samostatné radarové antény, která se většinou instaluje do přední části vozu a z elektronické řídící jednotky bezpečně umístěné ve vozidle. Instalaci by měl provést odborný servis, který má s takovým systémem zkušenosti a vědí, kam do vašeho vozidla umístit jednotku, optimální umístění antény a vše co může mít vliv na citlivost měření.

Hlavní vlastnosti pevné verze antiradaru:

  • vyšší výkonnost měření
  • naprostá "neviditelnost" systému
  • vhodné kombinovat s laserovou rušičkou
  • nutnost instalace
  • vyšší cena

 

Antiradar je když ...

Radarový detektor je elektronické zařízení, které Vás s dostatečným předstihem varuje o přítomnosti policejního radaru. V ČR je antiradar naprosto legální, protože je jeho funkce pouze pasivní příjem signálů vysílaných z měřících radarů.

Pevný radarový detektor je elektronické zařízení, které Vás stejně jako přenosný antiradar varuje s předstihem před přítomnosti policejního radaru. Oproti přenosné verzi antiradaru se skládá z více samostatných částí jako jsou - externí radarová anténa (skrytě umístěna v přední části vozu), elektronická ovládací jednotka (skrytě umístěna uvnitř vozidla).

GPS detektor vás pomocí integrovaného GPS modulu a vlastní databáze míst, varuje před úsekovým měřením rychlosti, které se detektorem signálu nedá odhalit, kamerám sledujícím jízdu na červenou semaforu, nebo před některými jinak nedetekovatelnými stacionárními radary. Proti GPS navigacím s podporou bodů zájmů je výhoda antiradaru s GPS především v tom, že GPS databáze integrovaná v detektorech radarů je tvořena profesionály.

Více informací a naši aktuální nabídku antiradarů a rušiček najdete v kategorii ANTIRADARY A RUŠIČKY..

Share

0 komentář(ů)